Monday, December 3, 2012

10 RUTIN HARIAN PENTING KETIKA DIET SD2 @ ALSD2

ASSALAM...RAMAI YANG BERTANYA APA YANG SEPATUTNYA DILAKUKAN SEMASA DIET SD2 NIH...SEKARANG SAYA AKAN TERANGKAN APAKAH RUTIN HARIAN SEMASA DIET SD2 OR ALSD2..PROGRAM DIET YANG SEMEMANGNYA SANGAT MUDAH DAN TAK PERLU STRESS KERANA DIET NI MESTI MAKAN ..TAK BOLEH BERLAPAR...AIKKKK???,MACAM MANA TU????OK..SAYA TERANGKAN YER..

BERIKUT MERUPAKAN 10 RUTIN PENTING HARIAN KETIKA DIET SD2 OR ALSD2

1.JANGAN MENINGGALKAN WAKTU MAKAN.
   Makan 3 kali sehari dengan saiz sederhana atau 4 atau 5 kali dengan saiz yang kecil.

2.JANGAN TIDAK MAKAN MELEBIHI 6 JAM PADA WAKTU KITA BERJAGA
   Anda juga boleh mengambil snek setiap 4 jam atau apabila anda lapar.

3.MAKAN PROTIEN YANG CUKUP
   Makan protien dalam bentuk lauk-pauk seperti ikan,daging,telur,ayam,itik,makanan laut dan seumpamanya   dan makanlah sehingga anda kenyang dengan selesa dan bukan terlalu kenyang.suplemenkan dengan meminum SD2 @ ALSD2 sebanyak 2 scoop setiap kali sebanyak 4 kali sehari.

4.JANGAN MAKAN MELEBIHI 35gm KARBOHIDRAT SETIAP HARI
   Pada fasa induksi atau 2 minggu pertama,anda boleh bermula dengan 20gram karbohidrat setiap hari.Kemudian pada fasa selanjutnya,anda boleh mengambil sehingga 35gram karbohidrat setiap hari.Setiap orang mempunyai kadar karbohidrat yang kritikal untuk membakar lemak dan pastikan kadar yang sesuai untuk tubuh anda jika pembakaran lemak masih belum lancar.Sebenarnya,35gram karbohidrat itu sudah terkandung dalam karbohidrat yang ada dalam sayuran hijau yang kita makan.Kita juga boleh makan produk yang rendah kuantiti karbohidrat atau karbohidrat tersembunyi asalkan ianya tidak melebihi had 35gram karbohidrat setiap hari.

5.ELAKKAN DARIPADA MEMAKAN SEMUA JENIS BUAH-BUAHAN,ROTI,PASTA,BIJIRIN,SAYURAN BERKANJI,KEKACANG ATAU APA-APA MAKANAN YANG DIPERBUAT DARI TEPUNG DAN GULA KETIKA BERDIET.

6.MINUM SEKURANG-KURANGNYA 2 LITER (8 GELAS) AIR MINERAL ATAU LEBIH SETIAP HARI.

7.HINDARI MINUMAN BERGULA DAN BERKAFEIN SEPERTI KOPI,TEH,MINUMAN RINGAN DAN YANG BERGAS.

8.KIRA SETIAP PAKET PEMANIS TIRUAN SEBAGAI 1gram KARBOHIDRAT
   Gunalah sucralose (splenda),saccharin (sweet 'n low)acesulfame-k (sweet one) sebagai pemanis makanan sekiranya perlu.Stevia adalah organik dan semulajadi.

9.APABILA MAKAN DILUAR,MAKA BERHATI-HATILAH DENGAN KARBOHIDRAT YANG TERSEMBUNYI.
   Tepung gandum,tepung jagung dan gula intipati didalam kuah (gravies),sos dan dressings.

10.BACA LABEL PEMAKANAN.
   Pastikan anda membaca label pemakanan yang terdapat pada bungkusan atau botol untuk memastikan kuantiti karbohidrat yang terkandung dalam makanan.

****APABILA ANDA BERMULA DENGAN DIET SD2 OR ALSD2,LAKUKAN DENGAN BERSUNGGUH-SUNGGUH PADA 2 MINGGU PERTAMA SETIAP PERATURAN-PERATURAN YANG TELAH DINYATAKAN UNTUK BERJAYA.LAKUKANLAH DENGAN SEPENUH HATI DAN JIWA SETIAP PERATURAN-PERATURAN TERSEBUT SEBELUM ANDA MELAKUKAN VERSI PERATURAN ANDA SENDIRI...***

SELAMAT MENCUBA DAN SEMOGA BERJAYA
SESIAPA YANG BERMINAT NAK MENCUBA SD2 OR ALSD2 BOLEH HUBUNGI SAYA 012-8779212 ATAU BOLEH HUBUNGI WAKIL PENGEDAR KAMI YANG BERADA BERDEKATAN DI KAWASAN ANDA..SILA TENGOK NAMA WAKIL PENGEDAR KAMI DI PETAK SEBELAH YER---------->>>>

Sunday, December 2, 2012

RAHSIA INCOME SEJUTA

Assalam dan salam sejahtera buat semua..

Lama rasanya tak update blog ni sebab sibuk sangat jaga anak..kalau anak bangun tak leh nak coret2 kat blog..hari ini ada masa jadi saya kongsikan cerita saya sebagai penjual susu ALSD2 ni..hehehehhee

Saya menceburi bidang sebagai pengedar NEWIMAGE ni sejak 2010 lagi..pada mulanya tidak yakin ada ke org nak beli produk ni...sambil tu juga saya mencuba ALPHA LIPID LIFELINE kerana saya mempunyai masalah senggugut dan haid tidak teratur,suami pula selalu hidap migrain..jadi kami suami isteri mencuba la..Alhamdulillah berkat sabar dan hanya sekadar mencuba sakit makin berkurangan dan takde lagi sehinggalah ke hari ini..

sememangnya ALPHA LIPID LIFELINE ALL-IN-ONE

pada pertama kalinya saya mula jual produk kesihatan..Alhamdulillah pendapatan pada mulanya hanya rm240 sahaja..rasa tak percaya boleh dapat income 3 angka hanya jual susu kolostrum ni..hehehhehe
Lepas tu,makin naik dan naik lak jumlahnya..makin seronok jadinya..saya promote dan terus kongsi kebaikan produk ni pada kengkawan,sanak saudara..Alhamdulillah mereka pun mencuba dan dapat keberkesanan produk ni..

Pada Jun lalu saya mencuba pula produk formula baru iaitu ALPHALIPIDSD2...berat saya sebelum cuba 65KG..dan selepas x sampai pun setin saya dah berjaya kurangkan berat badan saya 5KG HANYA DALAM MASA 6 HARI..rasa tak percaya kan..kan..itulah hakikatnya keberkesanan ALPHALIPIDSD2..syukur sgt2..raya lepas ramai yang tegur saya dah KURUS!!!!!!..yeeeyeayeayeaaaaa!!!

                                               sebelum 65KG                  selepas 60KG

Sekarang pendapatan saya dari 3 angka naik ke 4 angka..sememang biz ni best..REAL PEOPLE,REAL BIZ,REAL MONEY..
SEKARANG RAHSIA BAGAIMANA NAK DAPAT SEJUTA PADA ROYALTI MEI 2013 DAH ADA DLM TANGAN..
SAPA NAK????JOM REGISTER SEKARANG SEBAGAI AHLI NEWIMAGE..
MODAL RENDAH RM60 SM/RM70 SS.

PAKEJ MENARIK

BELI 3TIN ALSD2+KEAHLIAN
RM530 SM,RM570 SS

BELI 4TIN (1BULAN) +KEAHLIAN
RM680SS,RM730SS

PAKEJ SEJUTA ROYALTI MEI 2013

30TIN ALSD2 + KEAHLIAN
RM4560SM,RM4870SS

8TIN+KEAHLIAN
RM1260SM,RM1350SS

***DAPAT FREE GIFT DARI SAYA JIKA BELI IKUT PAKEJ SEPERTI DI ATAS***

SESIAPA BERMINAT BOLEH SMS/WHATSAPP SY 012-8779212



Thursday, July 5, 2012

Apple Cider Vinegar

Ramai yang bertanya, berat turun tapi lambat... ini kerana kadar metabolisme dalam diri individu berbeza antara satu sama lain... untuk itu bagi meningkatkan kadar metabolisme dalam badan dan mempercepatkanlagi proses memecahkan molekul lemak bagi proses metabolisme, saya cadangkan pengguna SD2 dan ALSD2 meminum Apple Cider Vinegar..


Apa itu Apple Cider Vinegar

Apple Cider Vinegar atau pun apple cuka yang diperbuat daripada bahan yang diproses dengan fermentasi yang mana gula di dalam air buah epal dipisahkan oleh bakteria dan ragi yang berwarna kuning keemas-emasan dan dijual dalam bentuk semula jadi.

Cuka epal sering digunakan untuk tujuan kesihatan selain daripada digunakan dalam masakan seperti salad buah-buahan. Kebanyakan kita mempunyai darah yang berasid dimana iayna terhasil daripada faktor pemaknan dan juga karbohidrat terproses dan rendah serat.

setengan pengguna mengalamai kadar metabolisme yang rendah dan sukar untuk menurunkan berat badan, ini bermaksud kadar asid dalam badan anda adalah tinggi.

Dengan meminum sd2 disampping mengambil apple cider vinegar baik untuk kesihatan kerana apple cider vineger dapat membantu mengurangkan berat badan.


Bagaimana apple cider vinger berfungsi?


apple cider vinegar membantu mempercepatkan kadar metabolisme dalam badan & menyingkirkan lemak-lemak yang ada dalam badan anda serta mengurangkan berat badan dalam proses penyerapan nutrien & penghadaman


Antara Khasiat Apple Cider Vinegar :

  • Membantu mencairkan darah dan meleraikan paras kalori serta gula secara efisien.
  • Melindungi organ hati dari keracunan serta mengelakkan masalah hati.
  • Memecahkan molekul lemak dan secara tidak lansung membantu proses penurunan berat badan.
  • Memperbaiki masalah sistem kencing.
  • Mengaktifkan metabolisma dan sel-sel dalam badan serta dapat menghapuskan elemen toksid dalam badan.
  • Membantu bagi mereka yang ada masalah sembelit.
  • Memecahkan kandungan batu karang dalam buah pinggang dan pundi kencing
                                  
Tips pengambilan Apple Cider Vinegar

  • 1 hari 1 kali atau 2 kali sahaja
  • 1 sudu kecik dibancuh dengan air
  • Diminum selepas makan

Minum SD2,ALSD2 & juga Apple Cider Vineger ini... insyaallah... berat akan turun dengan cepat selepas kadar metabolime anda dipertingkatkan...

Apple Cider Vinegar ini boleh didapat di farmasi, guardian, weatsons Jaya Jusco dibahagian makanan & sewaktu dengannye...

Sekiranya nak order SD2 or ALSD2 leh hubungi saya 012-8779212 AIMIE

Selamat mencuba....


Wednesday, June 27, 2012

ALPHA LIPID SD2 SEMEMANGNYA POWER!!!

Alpha Lipid SD2 adalah produk pelangsingan yang terkenal di New Zealand (dikenali sebagai UD2) kini telah dipasarkan pada 12 Mei 2012 di Malaysia, oleh syarikat NZ New Image International. Program ini berdasarkan penyimpanan protein dan diet ketogenik. Produk ini berkesan untuk menurunkan berat badan secara sihat, cepat dan selamat. Purata penurunan di antara 2kg hingga 5kg seminggu tanpa perlu berlapar!


Apakah ALPHA LIPID SD2 (ALSD2)?

Alpha Lipid SD2 adalah campuran berkualiti tinggi yang komprehensif yang terdiri daripada:
  • Fiber - mengenyang dan melawaskan pembuangan najis, 
  • Teh hijau - meningkatkan pembakaran lemak dan pembuangan toksik dalam badan, 
  • Protein soya non-GMO (75%) - menegang dan mengekalkan jisim otot  
  • Vitamin A,B,C,D,E dan mineral - menambah tenaga. 
  • Tiada pemanis dan perasa tiruan.

Bagaimana ALSD2 membantu mengurangkan berat badan?

ALSD2 adalah meal supplement dan bukan meal replacement oleh itu anda boleh meneruskan rutin pemakanan yang biasa.Cuma anda perlu berpantang karbohidrat (seperti nasi, mee, bihun, tepung, ubi), buah-buahan dan gula (seperti minuman manis, susu, madu) sepanjang tempoh berdiet. Pengambilan karbohidrat  dihadkan antara 20g -35g sehari.

Badan kita mendapat sumber tenaga dari:
  • Makanan yang dimakan
  • Lemak yang tersimpan dalam badan
Apabila mengurangkan pengambilan karbohidrat (Kanji & Gula), badan akan menguraikan lemak di dalam badan untuk mendapatkan tenaga. Oleh itu badan kita akan menjadi kurus. Apabila lemak diuraikan keton akan dihasilkan dan proses ini dipanggil ketosis. Kehadiran keton boleh diuji dengan strip ujian air kencing.


CARA PENGAMBILAN ALPHA LIPID SD2


ALSD2 perlu diambil sebanyak 4 kali sehari dan setiap hidangan dicampur 2 scoop ALSD2. Ia perlu dicampur dalam air sejuk dan digoncang sebati sebelum diminum. Ia boleh diambil sebelum makan, semasa makan atau pun selepas makan. Bagi setiap tin baru perlu digoncang sebelum dibuka.

Bagi anda yang tidak suka minum susu atau pun minuman berasaskan soya jangan khuatir, ini kerana ALSD2 mempunyai rasa yang sedap seperti rasa vanila malah ada pengguna yang rasa seperti Horlicls. Anda juga boleh mencampurkan ais kiub untuk rasa yang lebih sedap.

Cara mengguna ALSD2

Apakah jenis masakan yang boleh di ambil?

Program diet ini tidak menyekat anda untuk makan. Malah anda dilarang berlapar, kerana bila berlapar metabolisme badan menjadi rendah dan lemak susah untuk diuraikan.

Anda boleh makan apa saja menu masakan yang anda gemari. cuma PASTIKAN ia tidak mengandungi karbohidrat dan gula. Pengambilan karbohidrat hanya dibenarkan 20g - 35g sehari. 

Berikut adalah contoh makanan dan kandungan karbohidrat. Anda boleh rujuk jenis menu yang boleh di makan dan tidak boleh dimakan semasa menjalani program diet ini.


Contoh menu yang boleh diambil semasa berdiet:



Contoh menu yang tidak boleh diambil semasa berdiet

Sayuran dibenarkan, tapi ada ada sayur mempunyai karbohidrat yg tinggi apabila dimasak seperti  Veg. Stir Fried  


Semua minuman manis dan berkafein tidak boleh diambil semasa berdiet

KETONE STRIP

Semasa proses berdiet kita boleh pastikan makanan yang diambil adalah tepat dan lemak telah berjaya diuraikan melalui kehadiran keton dalam air kencing. Tahap pembakaran lemak boleh diukur menggunakan ketone strip atau lebih dikenali keto stik. Masa terbaik untuk melakukan pemeriksaan adalah pada hari ke-3 hingga ke-7 anda mula mengambil ALSD2.

Keputusan Ujian Air Kencing
Warna / Petunjuk

Putih / Tiada
Pengambilan karbohidrat berlebihan dan mengurangkan pemecahan lemak. Lemak tidak dibakar.
Tindakan: Periksa semula makanan yang diambil. pastikan jumlah karbohidrat tidak melebihi 35g sehari.

Merah Jambu (pink)
Bacaan ideal menunjukan pembakaran lemak sedang akif berlaku. Menu makanan yang diambil bersesuaian dan kadar air di dalam badan mencukupi.
Tindakan: Kekalkan menu makanan dan kadar minuman anda.

Unggu
Pengambilan karbohidrat terlalu kurang, serta kekurangan air dalam badan.
Tindakan:  Tambah sedikit karbohidrat dalam menu pemakanan, dan perlu banyakan pengambilan air kosong sekurang-kurangnya 2 liter (8gelas) sehari.

Menguji kehadiran keton

TESTIMONI ALPHA LIPID SD2








HARGA


HARGA ALPHA LIPID SD2

RM150 (Ahli) RM180 (Bukan Ahli) – Semenanjung
RM160 (Ahli) RM192 (Bukan Ahli) - Sabah Sarawak
RM10 untuk wang pos


HARGA SD2
RM108 (Ahli) RM144 (Bukan Ahli) - Semenanjung
RM 115 (Ahli) RM153 (Bukan Ahli) - Sabah Sarawak
RM10 untuk wang pos
Sekiranya anda telah bank in, sila smskan, 
Tarikh Transaksi:
Masa Transaksi: 
Jumlah wang:
Berikan alamat lengkap untuk tujuan penghantaran barang (pos menggunakan POSLAJU @ GDEX).


MENJADI AHLI
Bagi anda yang berminat menjadi ahli, anda perlu membayar yuran ahli RM60. 
Bagi pendaftaran ahli sila smskan maklumat berikut,
Nama Penuh:
No Telefon:
No Kad Pengenalan:
Alamat Penghantaran:
No akaun bank & cawangan:
(bagi bayaran bonus bulanan)

COOLER BAG


Bagi ahli baru yang mendaftar, anda akan menerima cooler bag untuk menyimpan susu ALSD2 supaya kandungannya tidak rosak semasa anda travel.




AMARAN


Perhatian bagi anda yang berminat membeli produk ini dinasihati membeli dengan ejen-ejen yang sah, yang berdaftar dengan syarikat NZ New Image International saja.
Ini kerana pihak atasan mendapati terdapat produk tiruan di pasaran, dan mereka menjual dengan harga yang lebih murah.
Berhati-hati dengan produk-produk ini yang dijual di toko-toko jamu, kioks-kioks malah di pasar malam. Produk tiruan atau produk lama berisiko memudaratkan kesihatan anda.
Sebarang aduan, kemusykilan dan pertanyaan boleh hubungi saya, di talian 012-8779212 Aimie
 Facebook:Aimie Amsyar Aalimin. Terima Kasih

Saturday, May 12, 2012

SILAPNYA KITA SEBAB BERAT BADAN TAK TURUN!!!!!

Saya pasti semua nak tau, kenapa dah puas diet, tapi berat tak turun...... JOM selidiki adakah anda mengikut 4 langkah mudah ini?


Pertama : AIR

air…air memainkan peranan yg penting untuk memastikan kita sentiasa segar dan amat membantu dalam penurunan berat badan kerana air boleh membantu untuk meningkatkan metabolisma tanpa sebarang nutrisi… maksudnya , air ni kosong nutrisi , tak ada carbs , atau lain-llain… jadi , rugi lah kalau kita minum air kurang.. belum lagi kira untuk buah pinggang… sebab tu jangan sesekali kurang air.. 4-5 gelas sebelum makan sudah mesti..

Kedua : PEMAKANAN

 
Tidak cukup makan.. ish, mane boleh macam ni, makan mesti cukup. Berapa kali nak cakap, jangan skip makan.. jangan berlapar… ada yang sampai sakit2 kepala pasal tak makan, ni dah salah… makanan yg cukup juga dapat memastikan badan kita tak masuk satu mode yg amat dikenali dalam diet, iaitu mode lapar. Kalau makanan yg kita makan mencukupi, ini dapat memastikan kadar metabolisma kita sentiasa tinggi… tambah lagi dengan exercise, lagi la tinggi…

 Ketiga : KARBOHIDRAT

Karbohidrat tersembunyi… Ini biasanya datang daripada kuah yang kita tak perasan ada carbs yang tinggi.. sila check bab kuah ye…plus, kita mesti baca label betul-betul…teliti betul-betul kandungan karbohidrat tu.. yang pasti kita tak boleh ambil karbo lebih drp 35gm sehari kalau betul-betul nak kurus..

Keempat : ATURAN SD2

 
Yang pasti SLIM DIET 2 wajib di ambil 2 scoop 4x sehari.. pasal ada yang nak jimat dengan mengambil 3x sehari sahaj.. so macam mana nak turun cepat kalau dos kurang.. tak yah jimat lah.. nak turun berat cepat ke lambat..?? lepas tu complain kata SD2 tak berkesan..


sooo.. mulai harini.. pastikan keempat-empat tips tuh buat betul-betul.. barulah dapat bentuk badan idaman.. jadi pastikan anda semua berhati-hati masa memilih makanan ya.. jangan pulak dah turun berat masa bulan puasa hari tu, dah cun melecun.. lepas tuh naik balik badan pasal open house sampai 4-5 buah rumah sehari.. INGAT MATLAMAT ANDA KENAPA NAK TURUNKAN BERAT BADAN….



HUBUNGI SAYA : AIMIE 012-8779212 untuk INFO yang lebih dan panduan diet dengan SLIM DIET2!

PENURUNAN 5KG SEMINGGU!!! PRODUK BARU YG AKAN DILANCARKAN PADA 12 MEI 2012!!!!

Pada hari ini 12 MEI 2012  syarikat NEWIMAGE telah  melancarkan formula terbaru SLIM DIET 2 yang dikenali sebagai ALPHA LIPID SD II di KL Convention Center jam 2pm.
WOW!!!Ramai yang tak sabar2 menunggu stok terbaru ni di tangan masing2...meletopssss kebabommmmm la produk ni pada bulan ni..memang x menang tangan lah ambil order dari customer....

inilah ALPHA LIPID SLIM DIET 2

Kelebihan formula baru ini dapat memberikan kesan 2x ganda lebih hebat daripada SLIM DIET 2.. Formula terbaru ini juga diperkayakan dgn kandungan green tea+fiber+high protein+ 9 jenis essential asid amino+11 vitamins+12 minerals.. ALPHA LIPID SD II ini dapat bantu anda turunkan berat badan dengan pastas sebanyak 5kg seminggu dengan hanya 1tin sahaja..Cara penggunaannya sama dengan SD2 iaitu.. minum 2 scoop 4x sehari sebelum makan dan pastikan anda jangan berlapar.. Lebihkan makan protein iaitu ayam, ikan, daging, telur, seafood dan sayur... Harus kurangkan karbohidrat (makanan yang ada kanji, gandum, beras) jika inginkan kesan yang optima.. Perlu minum air 2-3 liter sehari supaya lemak-lemak yand dah dibakar dalam badan tu dapat keluar melalui air kencing atau berpeluh..
CALL SAYA SEKARANG :012-8779212 AIMIE ....JOM BELI UNTUK DIHADIAHKAN KEPADA IBU TERSAYANG!!!!! MASA YANG SAMA...ANDA BOLEH KURUS DAN JAUHI PENYAKIT OBESITI!!!!! SAYA AKAN BANTU ANDA UNTUK KURUS!!!!

Tuesday, October 11, 2011

Testimoni Pengguna Alpha Lipid

TESTIMONI..Sebelum guna ALPHA LIPID

KENCING MANIS, SAKIT URAT BELIKAT, LELAH, OTOT, SENDI,
BATUK BERPANJANGAN, KEBAS KAKI TANGAN

En. Shamsudin ( 49 tahun ) - Rawang Selangor
Sebelum saya menggunakan ALPHA LIPID Saya mempunyai masalah urat belikatlelahototsendibatuk berpanjangankebas kaki tangan akhir sekali kencing manisGambar ini di ambil selepas saya menjalani pembedahan kaki saya akibat masalah kencing manis di hospital pakar pada 13 OKT 2008

2. Selepas 2 Minggu…..  


Gambar ini diambil selepas saya meminum ALPHA LIPID selama 2 minggu, bekas pembedahan akibat kencing manis semakin lebih baik (sel kulit luka pada kaki telah aktif semula) dan tiada lagi sakit urat belikat dan batuk semakin menampakkan kesan yang positif

3. Selepas 1 bulan…...  


There was an error in this gadget